Spycra® Protect

Suojaava silikonisidos Skin@Risk-iholle

Suojaa ja tukee herkkää, ohutta ihoa. Sidos ehkäisee ihorikkoa sekä suojaa mm. vuodepotilaiden, pyörätuolipotilaiden ja proteesin käyttäjän ihoa. Sidos soveltuu käytettäväksi myös esim. CPAP- maskin alla.

Spycra® Protect sidoksen edut

Soveltuu käytettäväksi myös pinnallisten, kuivien ja hyvin paranevien haavojen hoitoon, raapimishaavoille, kirurgisille haavoille, pienille palovammoille, rakoille, viiltohaavoille, abraasioille, diabeettisille haavoille, ihosiirrännäisille, laskimo- ja valtimoperäisille haavoille, pinnallisille painehaavoille, hautumille ja ihottumille.

Pehmeä silikonipinta

– kiinnittyy iholle hellävaraisesti mutta tehokkaasti
– helppo ja kivuton poistaa iholta
– hellävaraisen kiinnittymisen ansiosta sidosvaihto ei vahingoita ihon pintakerrosta kuivapintaistenkaan haavojen hoidossa
– kiinnittyy uudelleen

Bi-elastinen

– joustaa sekä pituus että leveyssuunnassa
– sidoksen joustavuus vähentää ihoon kohdistuvaa venytystä sekä ehkäisee ihorikkojen ja ihorepeämien syntyä
– sopii käytettäväksi nivelalueelle ja anatomisesti vaikeille alueille esim. kainaloon, rinnan alle, kyynärpäähän ja nivusalueelle

Sidospinnan runsas rei’itys

– tekee sidoksesta hengittävän
– ehkäisee maseraatiota
– hoidettaessa vähän erittävää haavaa rei’itys mahdollistaa haavaeritteen kulkeutumisen toiseen imevään sidokseen

Pehmeä, silkkimäinen lycrapinta

– lycrakuidut antavat sidokselle silkinpehmeän tunnun
– erinomainen käyttömukavuus
– sidospintaan ei muodostu kitkaa esim. vuodepotilaalla eikä sidos rullaudu vaan pysyy hyvin paikoillaan

Käyttö herkän ja ohuen ihon suojaamiseen:

Sidoksen pehmeä silikonipinta ja bi-elastinen päällimmäinen kerros suojaavat herkkää ihoa. Sidoksen joustavuus vähentää ihoon kohdistuvaa venytystä sekä ehkäisee ihorikkojen syntyä. Sidospinnan runsas rei’itys tekee sidoksesta hengittävän ja vähentää ihon maseroitumisriskiä. Sidos voidaan kiinnittää helposti uudelleen ilman että sen tarttuvuus ihon pintaan heikkenee. Sidos voi olla paikoillaan useita päiviä ja se irtoaa kivuttomasti.

Käyttö kuivan ja hyvin paranevan haavan hoidossa:

Pehmeä silikonikerros kiinnittyy pehmeästi haavaa ympäröivään ihoon ja suojaa paranevaa haavaa tai epitelisoivaa uutta kudosta.

Sidos voi olla paikoillaan useita päiviä. Spycra Protect kiinnittyy iholle hellävaraisesti eikä vahingoita ihon pintaa. Siksi sidoksen vaihtaminen on kivutonta.

Huomioitavaa:

Haavaa on tarkkailtava säännöllisesti infektion oireiden varalta. Spycra Protect sidos on tarkoitettu ensisijaisesti herkän ja ohuen ihon suojaamiseen ja pitkälle parantuneen haavan tai epitelisoivan uuden ihon suojaamiseen.

Kostea iho tai runsas hikoilu saattavat heikentää Spycra Protect sidoksen kiinnittymistä. Varmista, että iho on kuiva ennen sidoksen asettamista paikoilleen.

Sidokset ovat steriilisti yksittäin pakattuja ja kertakäyttöisiä. Spycra Protect on CE merkitty tuote.

Sidos- ja pakkauskoot

Sidoskoko	Sidosta/ Ltk
5x7,5 cm	10
7,5x10 cm	10
10x18 cm	5
18x30 cm	3
5x150 cm	1